Полезни съвети за здравето на краката

Mоже да не си давате сметка, но много по-често си правите маникюр, отколкото педикюр и предимно купувате кремове за ръце, отколкото такива за крака. Това леко пренебрегване на зоната на стъпалата понякога води до проблеми  – болки при ходене, инфекции, сърбеж и цялостен дискомфорт. Един кратък списък с полезни съвети може да ви помогне да изградите няколко лесни навика, благодарение на които да подобрите бързо и лесно здравето на краката си.

Полезни съвети за обувките

Никой няма да се учуди от резултатите на скорошно проучване, според което се оказва, че всяка жена има около 20 чифта обувки, от които носи обичайно само… пет. Останалите 15 са или за специални случаи, често са красиви и неудобни и не могат да се носят повече от няколко часа. За въпросните най-носени пет чифта бъдете взискателни. Един от полезните съвети, който може да следвате е поне за тях да следите да са от естествена кожа и с удобна височина.

Полезни съвети за обувките на ток

Долната част на краката поема 57% от тежестта на цялото тяло. При увеличение на височината на тока с 6 сантиметра този процент достига до 75. Затова лекарите съветват височината на тока да не надвишава 5 сантиметра за жените, 4 сантиметра за мъжете и 1,30 см за децата. Колкото по-голяма е площта на тока, толкова по-добре за крака.

Полезни съвети при покупка на нови обувки

За да нямате проблеми и разочарования когато носите новия си чифт обувки, е желателно да го пробвате в следобедните часове на деня. Тогава краката са по-подути и отекли и няма вероятност обувката да ви стиска в последтсвие по същите тези причини. Освен това е може да се опитате да огънете върха на обувката, за да прецените нейната мекота. Ако това движение е затруднено, вероятно ще си имате проблеми и за в бъдеще.

Полезни съвети при неудобни обувки

Ако сте си купили обувки, които ви стягат, стискат, определено кракът ви не се чувства добре в тях, но не искате да ги изхвърлите, то тогава следвайте полезните съвети на специалистите да ги носите само по един ден и то през по-големи периоди от време. Така няма да задълбочавате раните по краката и ще намалее вероятността от деформация на крака.

Полезни съвети за рязането на ноктите

При рязане на ноктите трябва да внимавате нокътят да не се забива в кожата, защото при натиск от обувка или дълго ходене това може да предизвика възпаления. Един от най-лесните полезни съвети, който може да спазвате е да режете ноктите по права линия без да заобляте краищата им.

Полезни съвети за предпазване от инфекции

За да предпазите краката си от нежелани инфекции е добре да ги пазите от съприкосновение с подовете на публични места, басейни, бани, съблекални и пр. Винаги използвайте джапанки, за да си гарантирате спокойствие. Ако все пак инфекцията вече е на лице, не отлагайте и вземете мерки.

Polinail е лечебен лак за нокти при лека до умерена гъбична инфекция по ноктите . С патентована ONY- TEC® технология, благодарение на която активното вещество прониква в нокътя.