Как действат лечебните лакове за нокти?

Принципът на действие на лечебните лакове за нокти е свързан с директното нанасяне на активни вещества, които се борят с нежеланите микроорганизми. Дълго време съществуващите на пазара лакове за нокти за лечение на онихомикоза, успоредно със своето успокояващо симптомите действие, носят и дискомфорт на пациентите, свързан с образуването на тънък, лепкав и  твърд филм върху ноктите. Той има лъскави отблясъци, което е нежелан ефект за представителите на силния пол. В допълнение, образуваният слой е водоустойчив, не пропуска влага и въздух, лесно се излющва и отстраняването му изисква специален разтвор или пилене. Недоброто почистване пък от своя страна е предпоставка за непълно поемане на активните съставки при последващи апликации. Възможна е и поява на сърбеж по кожата.

Тези неудобства са причината да се зароди нужда от иновативна технология, която да запази и подобри действието на продукта, но да отстрани всички свързани с използването му недостатъци. Необходимостта от ефективен, лесен и удобен за ползване продукт дава началото на разработки, резултатът от които е Polinail® – лечебен лак при гъбички по ноктите, който изсъхва бързо за около 30 секунди, няма миризма и образува невидим филм, което го прави подходящ за употреба и от мъже. Той е водоразтворим и се нанася и премахва еднакво лесно, като не се налага да се ползват разтвори или абразиви.

Иновативна ONY- TEC® технология и съставки от дълбините на морето

Това, с което ONY- TEC® технологията подпомага съществуващото лечение на онихомикоза е разработването на метод, при който основната активна съставка Ciclopirox, използвана при тези продукти, има възможност да проникне по-добре и да действа в дълбочина в засегнатата тъкан. Тя притежава широк антимикотичен спектър на действие и се прилага за лечение на дерматофити, дрожди, плесени  и други гъбични бактерии.

Тази по-добра пенетрация и възможност активната съставка да достигне по-надълбоко в нокътя се дължи на използването на елемент, взет от дълбините на морето. Въпреки че носи сложното име Хидроксипропилхизотан, всъщност представлява извлек от карапакс – гръбен щит на краб (вид рак). Той си взаимодейства много лесно с кератина – протеинът, изграждащ ноктите. Благодарение на него се осигурява по-добро пренасяне и освобождаване на активната съставка Ciclopirox там, където тя е нужна.

Продуктът има отличен профил на безопасност и клинично доказана добра ефективност в сравнение с други референтни продукти. Прилагането му изисква време – около 6 месеца до напълно израстване на нов нокът за ръцете и около 1 година за краката, а ефект може да има само при редовно прилагане, без прекъсвания в лечението. Повече за продукта прочетете тук: https://polinail.bg/?page_id=29.