Скъпа светлина

В търсене на бързо и ефективно лечение на онихомикозата учените се обърнаха към лазерите. След палиативните грижи, механичните и химични въздействия върху засегнатите тъкани, след локалните противогъбични агенти или комбинация от тези методи сега се предлага и третиране с концентрирана светлинна енергия. Обяснението на метода не е сложно – лазерното лъчение прониква през нокътя и атакува патогените в нокътното ложе. Дължината на светлината е специално подбрана – тя неутрализира активността на гъбичките, без да влияе отрицателно на околните тъкани. Това се постига чрез контролиран термален ефект, който не предизвиква странични ефекти и усложнения. Според клинечните проучвания успеваемост има в 68 на сто от случаите на онихомикоза след три сесии на лечение. Гаранция за пълен успех на лечението с лазер няма. Резултатите зависят от спазването на хигиенните изисквания по време на лечението. Важна е и диагнозата, която трябва да се базира на микробиологични изследвания, за да се игнорират други болести с подобни симптоми. Освен това по-дебелите нокти трябва да се изтънят с пилене, за да се гарантира по-добро проникване на светлината.

Електрическите импулси на лазерната светлина с дължина на вълната 1064 нанометра са с продължителност 10 милисекунди. Осветява се цялата нокътна плочка, като лъчът се движи постоянно по спираловидна траектория. Цели се затопляне до 45 градуса и поддържане на топлината най-малко 40 секунди. 20 минути са достатъчни за всички нокти. Пълният курс на лечение е четири сесии с интервал 3 седмици между сесиите. Няма болка. Чувства се леко запопляне. След шест до осем седмици се забелязва ефектът. Крайният резултат се вижда след 9 до 12 месеца от началото на лечението. Този метод е особено полезен при пациенти, които не трябва да приемат някои медикаменти заради проблеми с черния дроб.

Описаният горе метод се предлага в скъпи клиники и козметични центрове, засега в чужбина. Българите традиционно използват изпитани методи и средства за лечение. Антимикотичният продукт Полинейл® лечебен лак за нокти е предназначен за локално третиране на ноктите на ръцете, краката и кожата в непосредствена близост при лечение на леки до умерено изразени гъбични инфекции, причинени от гъбични агенти, чувствителни към циклопирокс. Тази активна субстанция предотвратява растежа на гъбичките и ги унищожава. Полинейл® лечебен лак за нокти убива гъбичките в дълбочина, без дори околните да забележат вашия проблем, това е така, защото Полинейл® лечебен лак за нокти е безцветен!

Полинейл® лечебен лак за нокти е форма, създадена в резултат на патентно защитена технология (ONY-TEC®) за освобождаване на активното вещество върху нокътя. Полинейл® е първият водно-разтворим лечебен лак, разработен специално за лечение на онихомикоза.