Бърз растеж

При лечението на онихомикозата е важна и наследствеността. Пациентът може да страда от много наследствени заболявания, може едва да се движи, но ако ноктите му растат бързо, бързо се лекува и гъбичната инфекция по тях. Досадно изключение са ноктите на големите пръсти на краката. Колкото и странно да е, тяхното кръвоснабдяване е обикновено по-слабо от това на другите пръсти на ходилата. Има и изключения, когато е отслабено кръвоснабдяването на други пръсти, а не на палеца.

Бързият растеж на ноктите способства за пречистването от инфекции, което в съчетание с друго лечение понякога води до оздравяване и без прием на антимикотични таблетки. При бавен растеж на ноктите даже и най-активното външно лечение на онихомикозата трябва да бъде допълвано с вътрешно приемане на противогъбичен антибиотик.

Понякога ноктите растат бързо даже при плачевно състояние на периферното кръвообращение. Важен фактор за успешно лечение на онихомикозата е съвместимостта на медикаментите, които употребява пациентът. Налага се понякога да се спрат определени препарати за известно време. При полиалергия лечението на онихомикозата може да е много сложно.

Полинейл® е първият водно-разтворим лечебен лак, разработен специално за лечение на онихомикоза. Полинейл® лечебен лак за нокти убива гъбичките в дълбочина, без дори околните да забележат вашия проблем, това е така, защото Полинейл® лечебен лак за нокти е безветен!

Полинейл® лечебен лак за нокти е форма, създадена в резултат на патентно защитена технология (ONY-TEC®) за освобождаване на активното вещество върху нокътя. Той представлява водно-алкохолен разтвор на hudroxypropyl-
chitosan, който притежава следните свойства: добра разтворимост във вода, висока пластичност, афинитет към кератин и добра поносимост от човешките тъкани.